Autor: Põllumajandus.ee • 23. aprill 2019

Broadway Star - meie panus teie edusse

Kauaoodatud herbitsiid omab tugevat toimet nii üheiduleheliste kui kaheiduleheliste umbrohtude hävitamisel. Broadway Star sisaldab kahte toimeainet – püroksulaami ja florasulaami.
Näide: Viis rukkilustet/m2 vähendavad teraviljasaaki 5% võrra, kui aga umbrohutihedus on suurem, siis põhjustab see veelgi suuremaid saagi kadusid.
Foto: Corteva Agriscience

Palju aastaid kestnud uuringute andmed kinnitavad, et toode hävitab paljusid raskesti hävitatavaid ja agressiivseid üheidulehelisi umbrohtusid, selliseid nagu harilikku rukkiheina, tuulekaera, aruraiheina, põld-rebasesaba, harilikku orasheina ja rukkilustet. Need on sellised umbrohud, mille isegi väike arv ühel ruutmeetril vähendab tunduvalt teraviljasaaki.

Broadway Star on samuti tõhus laia spektri kaheiduleheliste umbrohtude hävitamisel. Siin võib nimetada roomavat madarat, harilikku kesalille, harilikku hiirekõrva, valget hanemaltsa, karedat kõrvikut, valget iminõgest, põld-konnatatart, põldkannikest, mailaseid, vesiheina jpt.

Registreeritud toote norm annab teraviljakasvatajale võimaluse valida, millist normi oleks õigem kasutada. Taliteravilja puhul, kui ülekaalus on harilik rukkihein ning tuulekaer, on soovitav kasutada 200 g/ha, kuid kui põllul on levinud ka teised üheidulehelised umbrohud, näiteks rukkiluste, siis on soovitav suurendada toote kulunormi ja kasutada maksimaalset registreeritud normi - 265 g/ha.

Broadway Star tõhusus talinisus.
Foto: Corteva Agriscience

Pritsimise aeg on väga lai, alates puhmastumise algusest kuni 2. kõrresõlmeni (BBCH 21-32). Kui külvipinnal on väga palju umbrohtu, siis tuleb herbitsiidiga pritsida kevadel võimalikult vara, enne puhmastumise lõppu (BBCH 29), kuni umbrohi ei ole veel üle kasvanud. Optimaalseim aeg pritsimiseks on siis, kui umbrohi on hakanud aktiivselt kasvama ja mulla temperatuur on tõusnud kuni +6 oC. Kuna Broadway Star on saadaval lahustuvate graanulite kujul, siis tuleb toote paremaks umbrohule ,,keepuvuseks” alati lisada DassoilTM 0,5 l/ha pindaktiivset ainet.

Brodway Star – on toode, millel on palju eeliseid:

•Pärast Broadway Star kasutamist võib külvata kõiki taimi tavalise külvikorra tingimustes.

•Broadway Star hävitab suurepäraselt teistele herbitsiididele üle jõu käivat umbrohtu rukkilustet.

•Tunni aja pärast sadanud vihm ei mõjuta toote tõhusust.

•Võib pritsida segudes koos paljude teiste taimekaitsevahenditega, sealhulgas ka kasvuregulaatoritega, mille toimeaineks on kloormekvaatkloriid.

Küsi toodet edasimüüjatelt: Scandagra Eesti AS.

Foto: Corteva Agriscience

Loe lisaks:

Korvetto™ – tugevamat ei ole veel loodud

Tombo™ - ajas end tõestanud, põllumeeste poolt hinnatud

METAZAMIX - herbitsiid suvirapsile

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960